5 motive pentru care ai nevoie de o traistă de bumbac în viața ta

traista cu capul in nori

Life in plastic is not fantastic!

Odată ce pungile de plastic au fost interzise în magazine, traistele de bumbac au început să (re)câștige teren. Sub diferite forme, culori, modele, texturi și mărimi, traistele de bumbac devin astfel mai mult decât simple pungi de unică folosință, ele devin frumoase accesorii.

Datorită simplității lor, ele nu vorbesc despre bani sau statut, ci despre simplitate, etică și cultură.

Așadar, motivele pentru care iubim traistele din bumbac și pentru care ar trebui să ai cel puțin una în garderoba ta, sunt:

1. Sunt rezistente

Știm prea bine că femeile poartă o mulțime de lucruri în poșetele sau în pungile lor atunci când merg la cumpărături. În comparație cu pungile de plastic, trasitele din bumbac sunt mult mai rezistente. Ele nu ajung acasă găurite, chair dacă pui în ele metal sau lemn. Așadar, ești liberă să faci oricâte cumpărături vrei.

2. Sunt perfecte pentru călătorii

Dacă ești iubitor de călătorii, fiecare spațiu din rucsacul sau din valiza ta contează. Tocmai de asta, ai nevoie de lucruri utile, cu dimensiuni reduse și multifuncționale, dacă se poate. Un astfel de obiect este traista din bumbac care face trecerea foarte ușoară de la o simpă plasă, la un accesoriu pe care îț poți purta în combinație cu multe ținute.

Chiar dacă aceste traiste nu oferă confortul unei valize sau unui rucsac, ele pot fi folosite pentru călătoriile scurte pe care le faci, cele cu mașina, picnic în natură sau weekend la iarbă verde.
Sunt suficient de încăpătoare și rezistente încât să-ți care telefonul, laptopul, tableta, cărțile de la facultate sau de ce nu, câinele. 😉

3. Reprezintă o investiție pe termen lung

Așadar, nu mai ai bătaie de cap cu cumpărarea pungilor. Dacă ai grijă de traista din bumbac, te poți bucura de ea pentru mulți ani de zile. Atunci când prezintă semne de oboseală și îmbătrânire și le apar primele urme că au nevoie de o pauză, le poți recicla ușor. Câteva dintre modurile în care ai putea refolosi o trasită din bumbac sunt:

  • Transformarea ei într-o pungă de depozitare- îi tai mânerele și păstrezi în ea pâinea, legumele sau alte lucruri din bucătărie;
  • Transformarea ei într-un sorț de bucătărie- taie traista în cele două jumătăți identice și folosește o jumătate (de preferință tipăritul) pentru a face un șorț din ea. Poți adăuga în continuare două șnururi subțiri, realizate dintr-o țesătură la alegere, pe părțile laterale pentru a lega noul șorț în spate.

4. Poți ajuta pe cineva

Multe companii, asociații, mărci, persoane fizice și ONG-uri oferă traiste din bumbac pentru a-și promova activitatea sau pentru a crește gradul de conștientizare față de un subiect important. Cu alte cuvinte, puteți ajuta pe cineva să-și desfășoare activitatea purtând geanta de pânză de marca respectivă.

Noi, echipa Lumea-n Dar, am ales că credem în cauza socială a celor de la Atelierul de Pânză, din București și să lucrăm cu ei. Traistele noastre din bumbac sunt făcute de ei, unde peste 30% din angajați sunt persoane cu dizabilități. Sacoșele lor sunt făcute din țesătură 100% bumbac netratat, nevopsit și neînălbit, cu o grosime de 290 gr/mp, achiziţionat local pentru a sprijini astfel economia locală şi a reduce amprenta de carbon.

5. Spun o poveste

Traistele din bumbac marca Lumea-n Dar nu sunt simple traiste. Fiecare din cele 5 modele pe care magazinul nostru le pune la dispoziție, spune povestea ei. Cu temerile ei, cu avantajele și dezavantajele ei. Exact așa cum e și viața, cu bune și cu rele. Ele sunt povești pe care fiecare dintre noi, atunci când călătorim, le trăim chiar dacă alegem să nu le rostim.

Traistele noastre sunt produse într-un număr mic, iar design-ul lor este unicat.

În concluzie, pe lângă versatilitatea și longevitatea traistelor din bumbac, frumusețea lor este accentuată și de design-ul unic, vesel și colorat și povestea pe care fiecare traistă o ascunde. Pentru a-ți găsi traista care-ți spune povestea cel mai bine, te invit să te uiți aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *