5 idei care nu trebuie să-ți lipsească din jurnalul de călătorii

Jurnalul de călătorii este indispensabil în viața oricărui călător. Este un loc atât de sacru și plin de sentimente, întrucât înglobează vise, amintiri, zâmbete și chiar și momente de nefericire pe care am avut curaj să le așternem cu pixul pe hârtie.

Mai mult, pentru cei care călătoresc singuri, jurnalul devine un partener la toate aventurile. Este este mereu prezent pentru tine, gata să te asculte fără să te judece.

De ce să ai un jurnal de călătorii?

Într-o lume pusă pe grabă, să ai timp pentru tine și pentru gândurile tale pare să fie un act de curaj. Mai mult, psihologii susțin că scrisul are un efect terapeutic, de liniștire.

Ce să scrii într-un jurnal de călătorii?

Atunci când vezi o pagină alba și goală, este destul de greu să îți faci ordine în gânduri să să începi s-o populezi cu cuvinte.

Jurnalul de călătorie interactiv îți permite de asemenea să imprimi toate lucrurile noi pe care le-ai învățat: cultura unui loc nou, gusturile sau mirosurile specific unui loc, obiceiurile și modul de viață al oamenilor sau colțurile de stradă în care te-ai oprit ca să fotografiezi.

Câteva dintre ideile care nu ar trebui să-ți lipsească dintr-un astfel de jurnal, sunt:

   1. Locurile pe care le-ai văzut

Fie că vorbim despre străzile pitorești pe care te-ai plimbat, terasele în care te-ai oprit să bei o limonadă, sau apusuri de soare portocalii, ele merită trecute într-un jurnal. Și dacă ai o fotografie din locurile în care ai fost, care să le acompanieze, ar fi minunat.

   2. Oamenii pe care i-ai cunoscut

Se spune că atunci când călătorim, experiența noastră e conturată de oamenii pe care i-am cunoscut. Ei ne fac călătoria mai frumoasă. Tu ce fel de oameni ai cunoscut de-a lungul călătoriilor tale? Notează-le numele și datele de contact și trimite-le, din când în când, câte un mesaj.

   3. O rețetă tradițională

Sushi? Mango Sticky Rice? Sau Pho în Vietnam? Notează-te o rețetă tradițională, un gust specifil al destinației tale. Ceva ce ți-a plăcut foarte multe. Și încearcă să găsești rețeta autentică de la vendorii localnici. Așa te asiguri că nu o vei uita și mai mult, vei putea reface rețeta când ajungi acasă.

   4. Poze

Dacă nu ai talent la desen pentru ilustratii, printeaza-ti cateva dintre fotografiile tale preferate.

   5. Must See/Do

Păstrează-ți câteva rânduri în care să notezi câteva dintre experiențele care nu trebuie să fie ratate. Pot fi scufundări sau safari dintr-un anumit loc.

Tot aici, asigură-te că îți notezi și obiectivele care ți-au plăcut cel mai mult.

În conlcuzie, jurnalul de călătorii este un obiect care nu trebuie să lipsească din rucsacul nciiunui călător. Cu atât mai mult, este un cadou tare inspirat, util și frumos, care rezistă în timp.

În magazinul nostru găsești un jurnal de călătorii interactiv, care te va ajuta să cuprinzil între filele sale tot ce merită să fie ținut minte. Îl poți vedea și comandat aici, pe Facebook sau pe Instagram.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *